Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

måndag 28 februari 2011

Pressmeddelande

Matupplevelse med kvalité och mångfald

I en motion till landstingsfullmäktige skriver oppositionsrådet Maria Dellham (M) att landstinget utreder såväl utbud som driftsform för personalrestaurangerna Höjdpunkten och Bigarrå vid Centrallasarettet .

- Landstingets primära mål med att tillhandahålla personalmat är att kunna erbjuda attraktiva måltider serverade i en positiv miljö till ett bra pris. Samtidigt har landstinget intresse av att det sker på ett kostnadseffektivt sätt, säger Maria Dellham (M).

- Tyvärr tvingas vi konstatera att kostnaderna för att erbjuda anställda personalmat är höga. Lokalutnyttjandet är lågt. Det relativt få av de anställda som äter i personalmatsalarna. Vissa verksamheter har ”egna lösningar” när det gäller mathållningen. Det finns dessutom ett missnöje vad gäller utbud och kvalitet bland dem som äter i personalrestaurangerna.

- Tidigare kontakter har visat att det finns intresse för andra att ta över och svara för personalmaten. En entreprenadlösning kan vara av intresse både för landstinget och för alla vi som äter i personalmatsalen, säger Maria Dellham (M)

För mer information kontakta:

Maria Dellham (M)

070-7552440

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar