Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

tisdag 15 februari 2011

Politiker besöker ungdomsmottagningen i Västerås

Politiker från både Västerås stad och Landstinget Västmanland besökte i tisdags ungdomsmottagningen i Västerås för att på plats ta del av verksamheten.

- Vi har samtalat om det som är bra men även lyssnat till kritik har tagit del av idéer och förslag som kan bidra till att höja kvaliteten i verksamheten. Ungdomar behöver ibland ett bollplank eller stöd, helt enkelt någon som lyssnar. Allt detta ställer krav på vuxenvärden, dels att se men även förstå ungdomarnas situation, men även förmågan att finnas där ungdomarnas behov finns, säger kommunpolitikern Sofie Olofsson Kärrvall (M) i en kommentar.


Ungdomsmottagningen i Västerås är välbesökt och har över 11 000 besök per år, de flesta som besöker mottagningen är flickor men även killar besöker mottagningen i allt större utsträckning. Ungdomsmottagningen bedriver hälsofrämjande verksamhet . Det kan handla om att bekämpar sexuellt överförbara sjukdomar och förebygga oönskade graviditeter, men också om att stötta ungdomar vid behov.


- De här verksamheterna är en del av välfärdens kärna som Moderaterna prioriterar högt. Ungdomsmottagningen är även för många unga deras första egna kontakt med landstinget, då är det viktigt att det fungerar. Ett av politikens viktigaste uppdrag är att ge medarbetarna de bästa möjliga verktygen och förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb. Vi politiker måste bli bättre på att ta del av medarbetarnas åsikter, idéer och synpunkter. Det är vårt ansvar, avslutar landstingspolitiker Mikael Andersson Elfgren (M)


Med på besöket deltog över Gunnar Anell, Marcus Jacobson, Pia Edstam (samtliga M) samt Helena Hagberg (FP)


För mer information, kontakta Mikael Andersson Elfgren på 0722466916

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar