Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

fredag 4 februari 2011

Pressmeddelande

I en interpellation till landstingsfullmäktige skriver moderata oppositionsrådet Maria Dellham en fråga hur landstinget vill förbättra tillgängligheten för medborgare i länet till Centrallasarettet i Västerås.

Om man idag åker kollektivt från Köping, Fagersta eller Sala och kommer till Västerås busstationen så är aktuell hållplats nr 19 för bussen till centrallasarettet placerad längst bort. Det är dålig skyltning och informationen bristfällig. Har man dessutom behov av att använda ex någon form av gånghjälpmedel som rollator, så är det trångt, vilket inte heller ökar tillgängligheten.

Centrallasarettet skall ge alla Västmanlänningar vård, då borde landstinget också ha målet att underlätta kollektivtrafikåkande till sjukhuset. Landstinget ska underlätta för resande och inte tvärtom bli en utmaning för våra medborgare att nå denna busshållplats – säger Maria Dellham moderat oppositionsråd i landstinget.

Den här frågan kan tyckas vara liten men den är viktig dels för att den betyder mycket för personerna det berör men inte minst goodwill för landstinget i tillgänglighet. Det är en fråga som Västmanlands lokaltrafik ansvarar för men frågan är om Landstinget Västmanland har gjort VL uppmärksam på problemet.

Min fråga till majoriteten med anledning av ovanstående är hur man vill öka tillgängligheten för besökande till lasarettsområdet?

För mer information:

Maria Dellham oppositionsråd (M)

0707- 552440

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar