Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

torsdag 26 maj 2011

Besök på Ätstörningsenheten

Besök på Ätstörningsenheten

Under onsdagen besökte Pia Edstam och Mikael Andersson Elfgren, moderata landstingspolitiker, Ätstörningsenheten på Västmanlands sjukhus i Västerås.

- Vi fick en välbehövlig kunskapspåfyllning om den viktiga verksamhet som bedrivs vid Ätstörningsenheten, säger Pia Edstam, ledamot i Folkhälsoutskottet.

- Ätstörningar är ett allvarligt problem som främst drabbar tjejer mellan 16-22 år, men sjukdomen kryper allt lägre ner i åldrarna. Ätstörningsenheten i Västerås har dagvård fem dagar i veckan och kvällsöppet tre dagar i veckan. Här får patienterna snabbt vård och som en av väldigt få enheter i Sverige lyckas man också hålla öppet hela sommaren, vilket är mycket tack vare personalen som känner stort ansvar för verksamheten och anstränger sig för att patienterna inte ska bli utelämnade bara för att det är semestertider.

- På enheten har man problem med att rekrytera psykiatriker då det inte ses som attraktivt med tanke på arbetsvillkoren och de långa beslutsvägarna inom landstinget, berättar Mikael Andersson Elfgren, ledamot i landstingsfullmäktige. Ett stort önskemål från enheten är att man inrättar några platser för dygnetruntvård. Behovet är påtagligt och det är också något vi moderater vill verka för. På sikt handlar det om att öka kunskapen kring ätstörningar, både inom primärvården och inom skolan, avslutar Mikael Andersson Elfgren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar