Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

onsdag 6 april 2011

”Vad tänker Kenneth Östberg göra åt situationen på läkarmottagningen i Hallstahammar?”

Oppositionsrådet Hans Strandlund (M) har lämnat in en interpellation till landstingsrådet Kenneth Östberg (S) angående familjeläkarmottagningen i Hallstahammar.

- Som landstingspolitiker i Hallstahammar får man ständigt ta del av åsikter och klagomål på familjeläkarmottagningen i Hallstahammar, säger Hans Strandlund. Patienter upplever att de bemöts av olika läkare varje gång, att det ställs slarviga diagnoser, kommunikationssvårigheter, stress med mera.

- När Capio öppnade familjeläkarmottagning blev det en märkbar förbättring vid den landstingsdrivna enheten, fortsätter Strandlund. Nu när konkurrenten har avvecklat sin verksamhet märks dock en återgång till en situation där många patienter upplever att deras vårdbehov inte tillgodoses.

- Eftersom problemet är välkänt sedan många år är det dags att ta ett riktigt omtag i denna fråga. Hur tänker landstingsrådet Kenneth Östberg agera? Det kanske är dags att göra som landstinget gjorde i Fagersta och vid Sala Norra, där de båda landstingsdrivna verksamheterna hade svåra problem med rekrytering och ekonomi, och verksamheterna lades ut på entreprenad med ett för landstinget bättre resultat som följd, avslutar Hans Strandlund.

Läs även Magazin24: Hallstas läkarmottagning under luppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar