Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

tisdag 29 mars 2011

Pressmeddelande

Frågan om sprututbyte för narkomaner är åter i fokus. Det är vänsterpartisterna Juha Rundgren och Dan Karlsson som i en motion till Landstingsfullmäktige föreslår att landstinget inleder en utredning för att utveckla ett sprututbytesprogram samt att landstinget tar kontakt med länets kommuner för att initiera ett samarbete kring frågan. Motionen ska behandlas av landstingsfullmäktige den 20 april.


- Moderaternas inställning är att vi inte ska starta ett sprututbytesprogram. Att sprututbytesprogrammens evidens ifrågasätts av en stor mängd forskning gör det naturligt att landa i det här ställningstagandet. Smittspridningen bland injektionsmissbrukare är ett allvarligt problem, men vi får aldrig glömma de människor som varje år dör på grund av sitt missbruk, med fria sprutor underhåller landstinget detta missbruk, säger Maria Dellham oppositionsråd (M)


- Narkotika är förbjudet och landstingets roll är att vårda och hjälpa sjuka. Att vi med västmanlänningarnas skattepengar ska tillhandahålla verktyg för att bryta mot lagen är mycket tveksamt. Samhällets roll är att stödja dem som vill sluta sitt missbruk, inte underlätta det, avslutar Mikael Andersson Elfgren landstingsledamot (M)


För mer information kontakta

Maria Dellham, 070 755 24 40

Mikael Andersson Elfgren, 072 246 69 16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar