Vi är övertygade om att moderat politik har möjlighet att klara framtida förväntningar på sjukvården.

onsdag 18 maj 2011

Angeläget besök på familjeläkarmottagningen i Hallsta


Under torsdagen den 12 maj besökte det moderata oppositionsrådet i landstinget Maria Dellham familjeläkarmottagningen i Hallstahammar tillsammans
med partikollegan Hans Strandlund.
- Jag har fått många synpunkter från medborgarna främst när det gäller bemötandet på vårdcentralen, säger Hans Strandlund.
Efter att ha ställt en interpellation i landstingsfullmäktige vill vi nu följa upp detta genom att besöka verksamheten och tala med ansvariga.
Vid besöket fick vi intrycket av att man från ledningshåll verkligen satsar på att förbättra både tillgänglighet och bemötande. Bland annat har man
satt in en åtgärdsplan för hur patienterna ska få bättre hjälp i telefon. Att ha kvällsöppet en kväll i veckan har också varit framgångsrikt.
- Samtidigt är det svårt att rekrytera familjeläkare och Hallstahammar är ju en bruksort där ohälsotalet är högt då många har förslitningsskador efter åratal av tungt arbete.
Det krävs att politiker och medarbetare är medvetna om situationen och hela tiden arbetar aktivt med de här frågorna för att Hallstaborna ska få bästa möjliga vård, avslutar Hans Strandlund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar